Aktivitetsferie og folkehelse

Aktivitetsferie og folkehelse: En sunnere ferieopplevelse

Aktivitetsferier, eller ferier der fokus ligger på fysisk aktivitet og natur, har i de senere år blitt en populær måte å kombinere rekreasjon med helsefremmende aktiviteter. Herøy Kajakk & Sykkel, et reiselivsselskap lokalisert på den pittoreske Helgelandskysten, har inngått et samarbeid med Treningsfysio.no, som spesialiserer seg på fysioterapi og trening. Dette samarbeidet har som mål å forbedre folkehelsen gjennom skreddersydde treningsplaner for kajakkpadling, fjellgåing og sykling.

Hvorfor velge en aktivitetsferie?

Aktivitetsferier tilbyr mer enn bare fysisk aktivitet; de gir også psykisk påfyll og muligheter for å styrke sosiale bånd. Forskning viser at regelmessig fysisk aktivitet kan bidra til å redusere risikoen for livstilssykdommer. Her er noen fordeler ved aktivitetsferier:

  • Bedre folkehelse: Regelmessig fysisk aktivitet styrker muskulatur og skjelett, bedrer sirkulasjonssystemet og stimulerer nervesystemet, for å nevne noen fordeler
  • Redusert stress: Naturens ro, kombinert med fysisk aktivitet har en dokumentert avstressende effekt.
  • Fremmer sosiale interaksjoner: Felles aktiviteter styrker gamle og skaper nye vennskap.
Skreddersydde treningsplaner fra Treningsfysio

I samarbeid med Treningsfysio, tilbyr Herøy Kajakk & Sykkel individuelt tilpassede treningsprogrammer som er designet for å maksimere helsefordelene ved aktivitetene vi tilbyr. Enten det er gjennom guidede kajakkturer, fjellturer eller sykling på Helgelandskysten, legger vi vekt på at våre kunder skal oppleve både fysisk utfordring og mental oppfriskning. Treningsplanene designes av fysioterapeuter med videreutdanning innen trening og ernæring, hvor øvelsene er basert på dine mål. Enten det er å øke kapasiteten for fjellvandring, kajakkpadling, sykling eller bare redusere risikoen for belastningsskader.

Eksempler på aktiviteter

La oss se på eksempler på hvordan en dag med aktivitetsferie kan se ut:

  1. Padling: Start dagen med en kajakktur rundt øyene på Herøy, hvor du padler i rolig tempo og nyter den friske sjøluften.
  2. Sykling: Gjennomfør en sykkeltur langs den flotte kysten her. Våre sykler kan leies her.
  3. Vandring: Avslutt dagen med en lett fjelltur, ideell for å nyte den fantastiske utsikten og se solnedgangen.

“Aktivitetsferier gir en unik kombinasjon av opplevelse og trening som fremmer både kropp og sinn,” 

Betydningen av aktivitetsferier for folkehelsen

Det er tydelig at aktivitetsferier kan spille en viktig rolle i å forbedre folkehelsen. Ved å integrere fysisk aktivitet i ferien, ikke bare forbedrer man sin egen helse, men man bidrar også positivt til samfunnet ved å fremme en sunnere livsstil. Gjennom samarbeid med Treningsfysio, styrker vi dette budskapet og tilbyr våre gjester 25% på fysioterapi og trening i Bodø, og digital trening- og kostholdsveiledning.

For mer informasjon om våre tilbud og hvordan du kan planlegge din neste aktivitetsferie, besøk vår hjemmeside på Herøy Kajakk & Sykkel.

Vi ser frem til å hjelpe deg med å ta de første stegene mot en sunnere ferieopplevelse!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *