Guidede turer

Book din opplevelse med våre lokale guider

5/5

Opplev Helgelandskysten gjennom våre organisert aktiviteter: Kajakktur/ørnesafari, guidet fjellvandring eller sykkelturer. Ypperlig som en aktiv ferie i naturen!

Priser og booking nederst på siden
Øksningan: Ørnesafari med kajakk

Vår mest populære tur går til øyriket på Øksningan, som består av flere fantastiske øyer med strandlinje og yrende dyreliv. Mesteparten av turen foregår innaskjærs nærme land, og det blir en kortere pause med servering av drikke og en enkel matbit.

Herøysundet: Guidet tur for nybegynnere

Turen er på ca. 2-3 timer, og passer seg for alle . Det vil gis en innføring i inn- og utstigning av kajakk, padleteknikker og trygg ferdsel. Vår lokale guide vil ta dere med gjennom Herøysundet, som er et fantastisk sted å lære seg manøvrering i kajakk.

Seløy: Guidet tur med utsikt mot Lovund

Populær tur på ca. 3-4 timer, der vår lokale guide tar dere med til Seløy. Her stopper vi innom en flott strand hvor det blir enkel servering av mat & drikke. Her er det også gode muligheter for å bade. Denne turen gir en nydelig utsikt mot Lovund i horisonten.

Høst- og vinterpadling

Guidet tur på 2-3 timer. Høst- og vinterperioden bringer med seg en særegen skjønnhet for kajakkentusiaster. Havet blir krystallklart, luften oppleves som frisk og ren, og lyset er noe utenom det vanlige. En kajakktur om vinteren gir en unik opplevelse som er mer varmende enn man skulle tro. Sikkerhetsbriefing og introduksjon til vinterpadling før vi begynner. Tørrdrakter er inkludert. Lurt å ha med dobbelt ullundertøy, varm lue og varm genser.

Øyhopping med sykkel

Heldagstur med hybridsykler (inkludert) med oppstart fra Sandnessjøen sentrum på morgenen. Vi sykler fra Sandnessjøen til Herøy, og tilbake. Pizzaservering på Kafeen Skolo før vi sykler videre til Etcetera Botaniske Utskeielser. Deretter går turen tilbake til Sandnessjøen med hurtigbåt på ettermiddagen. Moderat vanskelighetsgrad med ca. 2,5t sykling

(Foto: Kristoffer M/øllevik/Visit Helgeland)

Sykkeltur Herøy Bygdesamling

Heldagstur med hybridsykler (inkludert) med oppstart fra Sandnessjøen sentrum på morgenen. Vi sykler fra Sandnessjøen til Herøy, og tilbake. Turen går til bygdesamlingen/museet på Herøy hvor dere får omvisning. Deretter går turen tilbake til Sandnessjøen med hurtigbåt på ettermiddagen. Moderat vanskelighetsgrad med ca. 2,5t sykling

(Foto: Olav Breen/kystriksveien.no)

Dønnamannen/Åkvikfjellet: Fjellvandring

Vi tilbyr turer opp både Dønnamannen (852 moh) og Åkvikfjellet (293 moh). Våre lokale guider har mye erfaring med fjellvandring i området, og sørger for at alt er lagt til rette for en trygg tur.

(Foto: Kristoffer M/øllevik/Visit Helgeland)

De Syv Søstre/Markvollkulpen: Fjellvandring

Vi legger opp til guidede turer opp De Syv Søstre etter forespørsel. Om du ikke ønsker å gå hele veien opp til toppen, gjennomfører vi også turer til Markvollkulpen (se bilde). Den ligger på veien opp mot Skjæringen og Tvillingan. Her varmes vannet fort opp på varme sommerdager og det er gode muligheter for bading.

(Foto: Kristoffer M/øllevik/Visit Helgeland)

Pris

1900

1900,-

4-5 timer

Type – Ørnesafari Øksningan / Guidet tur Seløy
Lokalisasjon
– Herøy
Utstyr
– Inkl. Kajakk m/ utstyr, mat & drikke
Bestilling
– Forhåndsbooking
Rabatt – 10% for gruppebestilling 4+

Pris

1500

1500,-

4-5 timer

Type – Guidet fjellvandring
Lokalisasjon 
– Herøy/Sandnessjøen
Utstyr 
– Ingen utstyr
Bestilling 
– Forhåndsbooking
Rabatt – 10% for gruppebestilling 4+

Pris

1300

1400,-

2-3 timer

Type – Herøysundet
Lokalisasjon
– Herøy
Utstyr
– Kajakk m/ utstyr
Bestilling
– Forhåndsbooking
Rabatt – 10% for gruppebestilling 4+

Pris

1900

1900,-

3-5 timer

Type – Guidet sykkeltur
Lokalisasjon 
– Sandnessjøen/Herøy
Utstyr 
– Hybridsykler med inkl. utstyr og veske
Bestilling 
– Forhåndsbooking
Rabatt – 10% for gruppebestilling 4+